La palabra alrededor del mundo, mayo de 2012.


Vorto en la mondo, Palavra no mundo, Parola nel Mondo, Worte in der Welt, Rimayninchi llapan llaqtapi, Paràula in su Mundu, Cuvânt în Lume, Parole dans le Monde, Ordet i verden, Word in the world, Palabra no mundo, Ñe’ê arapýre, Paraula en el Món, Chuyma Aru, Koze nan lemond, Kelma fid-dinja, Milá baolam, Nagmapu che dungu, Tlajtoli ipan tlaltikpaktli, Vort in Velt, Dünyada kelime, lhamet ta íhi honhát, Titzaa Yeezii Loyuu, Dunyoda so’z , Слово в мире, Pallabra nel mundu, Hitza Munduan, T'aan yóok'ol kaab, Riječ u svijetu

fip palabra en el mundo

Festival Internacional de poesía en todas partes!

X edición - del 1 al 31 de mayo del 2016

abril 27, 2014

Festival poezije „Riječ u svijetu“ prvi put u Crnoj Gori

PODGORICA – Poznati svjetski festival poezije „Riječ u svijetu“ (Palabra en el Mundo), koji se održava od 12. do 25. maja u 54 zemlje svijeta, od ove godine prvi put biće organizovan u Crnoj Gori, i to 19. i 20. maja. Glavna organizatorka i urednica festivala za Crnu Goru je pjesnikinja Tanja Bakić.
festival plakat 200x300 Festival poezije „Riječ u svijetu“ prvi put u Crnoj Gori- Festival „Riječ u svijetu“ iniciran je prije osam godina sa sjedištem na Kubi, u Čileu i Argentini. U prethodnim izdanjima obuhvatio je više od pedeset zemalja članica i više od hiljadu gradova širom planete. Isti festival, takođe, suosnivač je i Svjetskog pokreta za poeziju, kao i član pjesničke festivalske mreže „Our America“ – kazala je Tanja Bakić.
Ulične akcije
Prvog dana festivala, u prijepodnevnim satima, predviđene su ulične akcije u Podgorici. Ovaj program obuhvatiće ostavljanje pjesničkih poruka na vozilima koja se nalaze na parkinzima, ali i pjesničke aktivnosti u parkovima.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

VII fip Palabra en el Mundo